KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

 

 

 

 

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI İÇİNDEKİLER

 

 

  1. GİRİŞ............................................................................................................................................... 1
  2. AMAÇ............................................................................................................................................. 1
  3. KAPSAM.......................................................................................................................................... 1
  4. TANIMLAR....................................................................................................................................... 2
  5. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN GENEL İLKELER.................................................................... 3
  6. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ........................................................................................................... 3
    1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI...................................................................................... 3
    2. ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ............................................................................ 4
    3. ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN KATEGORİZASYON........................ 4
  7. KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİN VE GİZLİLİĞİNİN SAĞLANMASI..................................................... 5
    1. KİŞİSEL VERİLERİN Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak ve Hukuka Aykırı Erişimi Engellemek için Alınan Teknik Tedbirler..................................................................................................................... 6
    2. KİŞİSEL VERİLERİN Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak ve Hukuka Aykırı Erişimi Engellemek için Alınan İdari Tedbirler........................................................................................................................ 6
    3. KİŞİSEL VERİLERİN Kanuni Olmayan Yollarla İfşası Durumunda Alınacak Tedirler....................... 6
  8. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE SAKLAMA SÜRELERİ......................................................... 6
    1. KİŞİSEL VERİLERİN İşlenme Amaçları......................................................................................... 6
    2. KİŞİSEL VERİLERİN Saklama Süreleri......................................................................................... 7
  9. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİM HALE GETIRILMESI.................................... 7
    1. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ ve Yok Edilmesi Teknikleri........................................................... 7
      1. Fiziksel Olarak Yok Etme.................................................................................................. 7
      2. Yazılımdan Güvenli Olarak Silme/Yok Etme....................................................................... 7
      3. Uzman Tarafından Güvenli Olarak Silme/Yok Etme............................................................ 7
    2. Kişisel Verilerin ANONİM Hale Getirilmesİ Teknikleri................................................................ 8
      1. Maskeleme.................................................................................................................... 8
      2. Toplulaştırma.................................................................................................................. 8
      3. Veri Türetme.................................................................................................................. 8
      4. Veri Karma...................................................................................................................... 8
  10. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI ÜÇÜNCÜ KİŞİLER VE AKTARIM AMAÇLARI........................................ 8
    1. Kişisel Verilerin Yurt İçinde Aktarımı........................................................................................ 8
    2. Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarımı........................................................................................ 9
    3. TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tarafından Kişisel Verilerin Aktarıldığı Kişi Grupları...................................................... 9
  11. ŞİRKETİMIZİN AYDINLATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ................................................................................... 9
  12. KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI.............................................. 9
    1. Başvuru Hakkı........................................................................................................................ 10
    2. Başvuru Hakkının Kapsamı Dışında Kalan Durumlar................................................................. 10
    3. Cevap Verme Usulü............................................................................................................... 10
  13. ŞİRKET İÇERİSİNDE YAPILAN KİŞİSEL VERİ İŞLEME FAALİYETLERİ İLE İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDE

YAPILAN VERİ İŞLEME FAALİYETLERİ............................................................................................... 11

 

    1. Kamera İle İzleme Gerçekleştirilmesi..................................................................................... 11
    2. Şirketi Ziyaret Eden Müşteri Giriş – Çıkışları............................................................................ 11
    3. İnternet Sitesİ Ziyaretçileri..................................................................................................... 11
 
  1. GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 20.Maddesine göre ( https://www.anayasa.gov.tr/tr/mevzuat/anayasa/ ) , herkes, kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsamaktadır.

Söz konusu anayasal hakkın kullanılması kapsamında, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir. TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİADI (“ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ”) KVKK uyarınca belirlenen uyum konusunda gerekli özeni göstermekte ve bunu işbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası (“Politika”) ile bir şirket politikası haline getirmektedir.

Politika’nın konusunu; Çalışan Adaylarına, Çalışanlara, Bayilere, Tedarikçilere , Yüklenicilere, Ziyaretçilere, İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanlarına, Müşterilere  ve Üçüncü Kişilere (Kefil, Mağdur/Hak Sahibi) ait kişisel verilerin “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ tarafından korunması oluşturmaktadır. Çalışanlarımızın kişisel verilerinin korunmasına ilişkin yürütülen faaliyetler ise, TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kapsamında yürütülen disiplin yönetmeliği, personel açık rıza, personel gizlilik prosedürleri, tedarikçi gizlilik sözleşmeleri çerçevesinde yönetilmektedir.

 

  1. AMAÇ

Bu Politika’nın amacı, TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından KVKK’na uygun olarak yürütülen kişisel veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunmasına yönelik olarak benimsenen ilkeler konusunda açıklamalarda bulunulması ve bu kapsamda Çalışan Adayları, Bayiler, Tedarikçilere, Yüklenicilere, Ziyaretçiler, İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurum Çalışanları, Müşteriler, hak sahibi Üçüncü Kişiler başta olmak üzere kişisel verileri TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından işlenen kişilerin bilgilendirilerek şeffaflığın sağlanmasıdır.

 

  1. KAPSAM

İşbu Politika’nın kapsamı dahilinde kişisel verileri işlenen veri sahipleri aşağıdaki şekilde kategorize edilmiştir:

Çalışan Adayları

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ’ya iş başvurusunda bulunarak veya herhangi bir yolla özgeçmişini ve ilgili bilgilerini TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ya erişilebilir kılan gerçek kişiler

İşbirliği içinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları

 

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile iş ilişkisi içerisinde bulunan kurumların çalışanları

 

 

Bayi

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile bir sözleşmeye dayanarak muayyen bir yer veya bölge içinde daimi bir surette TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nın nam ve hesabına ürünlerin satışına aracılık etmeyi ve bunları TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ adına yapmayı meslek edinen, sözleşmenin akdinden önce hazırlık çalışmalarını yürüten ve sözleşmenin uygulanmasına yardımcı olan gerçek ve tüzel kişiler

Tedarikçiler

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ veya bayilerinde planlanan alımların yapılacağı (Tedarikçi Gizlilik Sözleşmeleri dahilinde ) tüzel ve gerçek kişiler.

Yükleniciler

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ veya bayilerinde TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ adına yapacağı yapım ya da ticaretle ilgili bir işi yapmayı üstüne alan tüzel ve gerçek kişiler.

 

Müşteriler

Herhangi bir sözleşmesel ilişki olup olmadığına bakılmaksızın TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında iş ilişkileri dolayısıyla kişisel verileri elde edilen gerçek kişiler

Ziyaretçiler

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nın fiziksel tesislerine çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerini ziyaret eden gerçek kişiler

 

Üçüncü Kişiler

Politika’da tanımlanmamış olmasına rağmen işbu Politika çerçevesinde kişisel verileri işlenen tedarikçi, kefil, mağdur/hak sahibi, aile bireyleri vb. dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere diğer gerçek kişiler

 
  1. TANIMLAR

İşbu Politika’da kullanılan tanımlar aşağıda yer almaktadır:

 

Açık rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza

Çalışan

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ’ya bağımlı olarak, belirli veya belirsiz süreli olarak iş gören tüm gerçek kişiler

Çalışan adayı

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ’ya iş başvurusunda bulunarak veya herhangi bir yolla özgeçmişini ve ilgili bilgilerini TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ya erişilebilir kılan gerçek kişiler

Çalışan Veri Sahibi Başvuru Formu

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  çalışanlarının kişisel veri sahipleri olarak KVK Kanunu’nun 11. maddesinde açıklanan haklarına ilişkin başvurularını kullanırken yararlanacakları başvuru formu

 

İlgili Kullanıcı

Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu içerisinde veya veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişileri

Kişisel sağlık verileri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü sağlık bilgisi

Kişisel veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi

 

 

Kişisel verilerin işlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem

KVK Kanunu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KVK Kurulu

Kişisel Verileri Koruma Kurulu

KVK Kurumu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu

 

Özel nitelikli kişisel veri

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri

TCK

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu

Veri işleyen

Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi

Kişisel veri sahibi

KVK Kanunu’nda “ilgili kişi” olarak addedilen, kişisel verisi işlenen gerçek kişi

Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  bünyesinde kişisel verileri işlenen kişisel veri sahiplerinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde açıklanan haklarına ilişkin başvurularını kullanırken yararlanacakları başvuru formu

Kişisel Verilerin Silinmesi

Kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir.

Kişisel Verilerin Yok Edilmesi

Kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir.

 

 

Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi

Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir

Veri sorumlusu

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi

Ziyaretçi

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ’nın fiziksel tesislerine çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerini ziyaret eden gerçek kişiler

Veri Sorumluları Sicili

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından tutulan veri sorumluları sicili

 

Veri Envanteri

TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ’nın iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte olduğu kişisel veri işleme faaliyetlerini; kişisel veri işleme amaçları, kişisel verilerin aktarıldığı alıcı grubu ve ilgili kişisel veri sahibi grubuyla ilişkilendirerek oluşturduğu ve detaylandırdığı envanter

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN GENEL İLKELER

KVKK’nun 3. maddesi uyarınca, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olmayan ve/veya otomatik yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem, kişisel verilerin işlenmesi kapsamına girmektedir.