KİŞİSEL VERİ SAKLAMA VE İMHA POLİTİKASI

  1. POLİTİKANIN AMACI
  2. Bu politikanın amacı; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’a (Kanun) dayalı olarak çıkarılmış olan ve 30224 sayılı Resmi Gazete ’de 28.10.2017 tarihinde yayınlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik’in (Yönetmelik) 5. ve 6. maddeleri gereği kişisel verilerin saklanması ve imhasına ilişkin yükümlülüklerin ve Yönetmelik’te belirtilen sair yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacı ile TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ genelinde uygulanacak tüm kurallar ile rol ve sorumlulukları belirlemektir.

     

  3. POLİTİKANIN KAPSAMI
  4. Politika TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ(“TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ”)  Genelinde ( nezdinde ) tutulan, 6698 Sayılı Kanun ile tanımlanan kişisel verileri ve özel nitelikli kişisel verileri, tüm TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ çalışanlarını, yöneticilerini, danışmanlarını ve kişisel veri paylaşımı söz konusu olan tüm durumlarda iştiraklerini, dış hizmeti sağlayıcılarını ve TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nın sair hukuki ilişkiye girdiği gerçek ve tüzel kişileri kapsamaktadır.

    Politika Kanun’da belirtildiği şekilde, tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla verilerin işlendiği sistemlerde yer alan kişisel verileri kapsamaktadır.

    Bu Politikada aksi belirtilmedikçe kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel verilerle beraber genel olarak “Kişisel Veriler” olarak adlandırılacaktır.

     

  5. TANIMLAR
  6. Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi, hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini,
  7. İmha: Kişisel verilerin silinmesi, yok (imha) edilmesini,
  8. Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,
  9. Kişisel Veri Saklama Tablosu (Süreleri) : Kişisel veri TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ nezdinde tutulacağı süreleri gösteren tabloyu,
  10. Kişisel Veri İşleme Envanteri: Veri sorumlularının iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte oldukları kişisel verileri işleme faaliyetlerini; kişisel verileri işleme amaçları, veri kategorisi, aktarılan alıcı grubu ve veri konusu kişi grubuyla ilişkilendirerek oluşturdukları ve kişisel verilerin işlendikleri amaçlar için gerekli olan azami süreyi, yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel verileri ve veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri açıklayarak detaylandırdıkları envanteri,
  11. Kişisel Verilerin Silinmesi: Kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,
  12. Kişisel Verilerin Yok (İmha) Edilmesi: Kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,
  13. Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini,
  14. Periyodik imha: Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla resen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemini,
  15. Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,
  16. Doğrudan tanımlayıcılar: Tek başlarına, ilişki içinde oldukları kişiyi doğrudan açığa çıkaran, ifşa eden ve ayırt edilebilir kılan tanımlayıcıları,
  17. Dolaylı tanımlayıcılar: Diğer Tanımlayıcılar ile bir araya gelerek ilişki içinde oldukları kişiyi açığa çıkaran, ifşa eden ve ayırt edilebilir kılan tanımlayıcıları,
  18. Kanun: 07.04.2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununu,
  19. Yönetmelik: 28.10.2017 tarihli ve 30224 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmeliğini,
  20. Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulunu,
  21. Kayıt ortamı: Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortamı,
  22.  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası: http://TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİKurumsalWebSitesi adresinden ulaşılabilecek, “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ nin elinde bulunan kişisel verilerin yönetilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen politikayı,
  23. Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,
  24. İfade eder.

     

  25. POLİTİKA İLE DÜZENLEME ALTINA ALINAN KAYIT ORTAMLARI
  26. Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortam kayıt ortamı kapsamına girer.

     

    4.1. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANDIĞI ORTAMLAR

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ nezdinde saklanan kişisel veriler, ilgili verinin niteliğine ve hukuki yükümlülüklerimize uygun bir kayıt ortamında tutulur.

    Kişisel verilerin saklanması için kullanılan kayıt ortamları genel itibariyle aşağıda sayılanlardır. Ancak, bir kısım veriler sahip oldukları özel nitelikler ya da hukuki yükümlülüklerimiz nedeniyle burada gösterilen ortamlardan farklı bir ortamda bulunabilir ve tutulabilir. “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmekte KVK  Kanunu’na,  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na, işbu Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası’na ve uygun olarak işlemekte ve korumaktadır.

     

    a) Matbu ortamlar

    Verilerin kağıt ya da mikrofilmler üzerine basılarak tutulduğu ortamlardır.

    b) Yerel dijital ortamlar

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ bünyesinde yer alan sunucular, sabit ya da taşınabilir diskler, optik diskler gibi sair dijital ortamlardır.

    c) Bulut ortamlar

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ bünyesinde yer almamakla birlikte, “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ın kullanımında olan, kriptografik yöntemlerle şifrelenmiş internet tabanlı sistemlerin kullanıldığı ortamlardır. 

    4.2. ORTAMLARIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“, kişisel verilerin güvenli bir şekilde saklanması ile hukuka aykırı olarak işlenmesi ve erişilmesinin önlenmesi için ilgili kişisel veri ile tutulduğu ortamın niteliklerine uygun olarak  gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

    İşbu tedbirler, bunlarla kısıtlı olmamak üzere, ilgili kişisel verinin ve tutulduğu ortamın niteliğine uygun düştüğü ölçüde aşağıdaki idari ve teknik tedbirleri kapsar.

    4.2.1. Teknik Tedbirler

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “, kişisel verilerin saklandığı tüm ortamların ilgili verinin ve verinin tutulduğu ortamın niteliklerine uygun olarak  aşağıdaki teknik tedbirleri almaktadır:

  27. Kişisel verilerin tutulduğu ortamlarda yalnızca teknolojik gelişmelere uygun güncel ve güvenli sistemler kullanılmaktadır, Kişisel verilerin tutulduğu ortamlara yönelik güvenlik sistemleri kullanılmaktadır.
  28. Bilişim sistemleri üzerindeki güvenlik zafiyetlerinin tespitine yönelik güvenlik testleri ve araştırmaları yapılmakta, yapılan test ve araştırmaların sonucunda tespit edilen mevcut ya da muhtemel risk teşkil eden hususlar giderilmektedir.
  29. Kişisel verilerin tutulduğu ortamlara veriye erişim kısıtlanarak yalnızca yetkili kişilerin, kişisel verinin saklanma amacı ile sınırlı olarak bu verilere erişmesine izin verilmektedir.
  30. TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ bünyesinde kişisel verilerin tutulduğu ortamların güvenliğini sağlamak üzere yeterli teknik personel bulundurmaktadır.
  31.  

    4.2.2. İdari Tedbirler

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “, kişisel verilerin saklandığı tüm ortamların ilgili verinin ve verinin tutulduğu ortamın niteliklerine uygun olarak KVKK Kanunu  Kapsamında aşağıdaki idari tedbirleri almaktadır:

  32. Kişisel verilere erişimi olan tüm “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ çalışanlarının bilgi güvenliği, kişisel veriler ve özel hayatın gizliliği konularında farkındalıklarının artırılması ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.
  33. Bilgi güvenliği, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunması alanındaki gelişmeleri takip etmek ve gerekli aksiyonları almak üzere hukuki ve teknik danışmanlık hizmeti alınmaktadır.
  34. Kişisel verilerin teknik ya da hukuki gereklilikler nedeniyle üçüncü kişilere aktarılması halinde ilgili üçüncü kişilerle kişisel verilerin korunması amacıyla protokoller imzalanmakta, ilgili üçüncü kişilerin bu protokollerdeki yükümlülüklerine uyması için gerekli tüm özen gösterilmektedir.
  35.  

    4.2.3. Şirket İçi Denetim

    TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “, Kanun’un 12’nci maddesi uyarınca Kanun hükümlerinin ve işbu Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası ile  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası hükümlerinin uygulanmasına ilişkin KVKK Kanununa uygun şirket içi denetimler yapmaktadır.

    Şirket içi denetimler sonucunda bu hükümlerin uygulanmasına ilişkin eksiklik ya da kusurların tespit edilmesi halinde bu eksiklik ya da kusurlar derhal giderilir.

    Denetim sırasında ya da sair bir şekilde “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ sorumluluğunda bulunan kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edildiğinin anlaşılması hâlinde, “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir.

     

  36. KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KOMİTESİ’NİN GÖREV VE YETKİLERİ
    1. Kişisel Verileri Koruma Komitesi Politikanın ilgili iş birimlerine duyurulmasından ve gereklerinin “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  birimlerince yerine getirilmesinin takibinden sorumludur.
    2. Kişisel Verileri Koruma Komitesi kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuat değişiklikleri, Kurulun düzenleyici işlemleri ile kararları, mahkeme kararları veya süreç, uygulama ve sistemlerdeki değişiklikler gibi durumları ilgili iş birimlerinin takip etmesi ve gerekiyorsa iş süreçlerini güncellemeleri için gerekli duyuruları ve bildirimleri yapar,
  37.  

    1. Kişisel Verileri Koruma Komitesi; Kanun ve ikincil düzenlemeleri ile Kurulun kararları ve düzenlemeleri, mahkeme kararları ve sair yetkili makamların kararlarının ve/veya taleplerinin incelenmesi, değerlendirilmesi, takibi ve sonuçlandırılmasına yönelik süreçleri belirler ve ilgili birimlere duyurur.
  38.  

     

  39. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARININ ORTADAN KALKMASI DURUMUNDA YAPILACAKLAR
    1. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik amaç unsurunun ortadan kalkması, açık rızanın geri alınmış olması veya Kanunun 5. ve 6. maddelerinde yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması ya da adı geçen maddelerde istisnalardan hiçbirinin uygulanamayacağı bir durumun söz konusu olması halinde, işlenme şartları ortadan kalkan kişisel veriler, ilgili iş birimi tarafından, iş ihtiyaçları göz önüne alınarak, Yönetmeliğin 7., 8., 9. veya 10. maddeleri kapsamında, uygulanan yöntemin gerekçesi de açıklanmak suretiyle silinir, yok ( imha ) edilir veya anonim hale getirilir. Ancak kesinleşmiş bir mahkeme kararının söz konusu olması halinde mahkeme kararı ile hükmedilen imha yöntemi uygulanmak zorundadır.
    2. Kişisel veriyi işleyen ya da saklayan tüm kullanıcılar ve veri sahibi “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ birimleri işlemeyle ilgili şartların ortadan kalkıp kalkmadığını en geç dört aylık periyodlar içerisinde, kullandıkları veri kayıt ortamlarında gözden geçireceklerdir. Kişisel veri sahibinin başvurusu ya da Kurulun veya bir mahkemenin bildirimi üzerine, ilgili kullanıcı ve birimler, periyodik denetleme süresine bakmaksızın kullandıkları veri kayıt ortamlarında bu gözden geçirmeyi yapacaklardır.
    3. Periyodik gözden geçirmeler neticesinde veya herhangi bir anda veri işleme şartlarının ortadan kalkmış olduğu tespit edildiğinde ilgili kullanıcı veya veri sahibi, ilgili kişisel verinin kendi uhdesinde bulunan kayıt ortamından işbu politikaya göre, silinmesine, yok (imha) edilmesine veya anonim hale getirilmesine karar verecektir. Tereddüt duyulan durumlarda ilgili veri sahibi iş biriminden görüş alınarak işlem yapılacaktır. Merkezi Bilgi Sistemlerinde yer alan çok paydaşlı veri sahipliği bulunan kişisel verilerin imhasına yönelik karar alınması gerektiğinde ise Kişisel Verileri Koruma Komitesi’nin görüşü alınacak ve söz konusu kişisel veri hakkında işbu politikaya göre verinin, saklanmasına veya silinmesine, yok (imha) edilmesine veya anonim hale getirilmesine ilgili veri sahibi iş birimi tarafından karar verilecektir.
    4. Kişisel verilerin silinmesi, yok (imha) edilmesi veya anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az üç yıl süreyle saklanır.
    5. Yönetmeliğin 7.4 maddesi uyarınca, kişisel verilerin silinmesi, yok (imha) edilmesi, anonim hale getirilmesi işlemiyle ilgili uygulanan yöntemler Politika’ nın yürürlüğe girmesinden sonra yayınlanacak ve açıklanacaktır.
    6. Kişisel verilerin silinmesi, yok (imha) edilmesi veya anonim hale getirilmesinde Kanunun 4. maddesindeki genel ilkeler ile 12. maddesi kapsamında alınması gereken teknik ve idari tedbirlere, ilgili mevzuat hükümlerine, Kurul kararlarına ve mahkeme kararlarına uygun hareket edilmesi zorunludur.
    7. Bir kişisel verinin sahibi gerçek kişi, Kanunun 13. maddesine istinaden “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ ya başvurarak kendisine ait kişisel verilerin silinmesini, imhasını veya anonim hale getirilmesini talep ettiğinde, ilgili veri sahibi iş birimi, kişisel verileri işleme şartlarının tamamının ortadan kalkıp kalkmadığını inceler. İşleme şartlarının tamamı ortadan kalkmışsa; talebe konu kişisel verileri siler, imha eder veya anonim hale getirir. Bu durumda detayları  Veri İmha Prosedüründe belirlendiği şekilde; talep, başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde sonuçlandırılır ve ilgili kişiye KVKK Sorumlusu tarafından atanan KVKK irtibat sorumlusu aracılığıyla bilgi verilir. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmış ve talebe konu kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmışsa, ilgili veri sahibi iş birimi bu durumu derhal aktarım yapılan üçüncü kişiye bildirir ve üçüncü kişi nezdinde Yönetmelik kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını temin eder.
    8. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamının ortadan kalkmadığı durumlarda, kişisel veri sahiplerinin verilerinin silinmesi veya imha edilmesine yönelik talepleri “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİtarafından Kanunun 13. maddesinin 3. fıkrası uyarınca gerekçesi açıklanarak reddedilebilir. Ret cevabı ilgili kişiye en geç 30 gün içerisinde yazılı olarak ya da elektronik ortamda bildirilir.
  40.  

     

    1. Kişisel verilerin silinmesi ya da imha edilmesine yönelik talepler ancak ilgili kişinin kimlik tespitinin yapılmış olması kaydıyla değerlendirilecektir. Söz konusu kanallar dışında yapılacak taleplerde ilgili kişiler kimlik tespitinin yada doğrulamasının yapılabileceği kanallara yönlendirilecektir.
  41.  

  42. POLİTİKANIN YÜRÜRLÜĞE SOKULMASI, İHLAL DURUMLARI VE YAPTIRIMLAR
    1. İşbu Politika tüm çalışanlara ve Kişisel veri sahiplerine “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ İnternet sitesinden duyurularak yürürlüğe girecek ve yürürlüğü itibariyle tüm iş birimleri, danışmanlar, müşteriler, sigorta şirketleri, dış hizmet sağlayıcıları ve sair “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ nezdinde kişisel veri işleyen herkes için bağlayıcı olacaktır.
  43.  

    1. “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ çalışanlarının Politikanın gereklerini yerine getirip getirmediğinin takibi ilgili çalışanların amirlerinin sorumluluğunda olacaktır. Politikaya aykırı davranış tespit edildiğinde konu derhal ilgili çalışanın amiri tarafından bağlı bulunan bir üst amire bildirilecektir. Aykırılığın önemli boyutta olması halinde ise üst amir tarafından vakit kaybetmeksizin Kişisel Verileri Koruma Komitesi’ne bilgi verilecektir.
  44.  

    1. Politikaya aykırı davranan çalışan hakkında, İnsan Kaynakları tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında gerekli idari işlem yapılacaktır.
    2. Politika gereklerinin yerine getirilmesi için “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ tarafından; KVKK Kanunu Kapsamında gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmaktadır.
  45.  

  46. KİŞİSEL VERİLERİ SAKLAMA VE İMHA SÜREÇLERİNDE YER ALACAK KİŞİLER VE SORUMLULUKLARI
  47. “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ”  içerisinde Kanun, Yönetmelik ve Politika ile belirtilen verinin imhasına dair  gereklerin yerine getirilmesinde tüm çalışanlar, müşteriler, sigorta şirketleri, danışmanlar, dış hizmet sağlayıcıları ve sair surette “ TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ nezdinde kişisel veri saklayan ve işleyen herkes bu gerekleri yerine getirmekten sorumludur.

    Her iş birimi kendi iş süreçlerinde ürettiği veriyi saklamak ve korumakla yükümlüdür; ancak üretilen verinin iş biriminin kontrolü ve yetkisi dışında sadece bilgi sistemlerinde bulunması durumunda, söz konusu veri bilgi sistemlerinden sorumlu birimler tarafından saklanacaktır.

    İş süreçlerini etkileyecek ve veri bütünlüğünün bozulmasına, veri kaybına ve yasal düzenlemelere aykırı sonuçlar doğmasına neden olacak periyodik imhalar, ilgili kişisel verinin türü, içinde yer aldığı sistemler ve veri sahibi iş birimi dikkate alınarak ilgili bilgi sistemleri bölümlerince yapılacaktır.

     

     8.1. KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KOMİTESİ

    “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ “ bünyesinde bir Kişisel Verileri Koruma Komitesi kurar. Kişisel Verileri Koruma Komitesi, ilgili kişilerin verilerinin hukuka,  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına ve Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikasına uygun olarak saklanması ve işlenmesi için gerekli işlemleri yapmak/yaptırmak ve süreçleri denetlemekle yetkili ve görevlidir.

    Kişisel Verileri Koruma Komitesi bir yönetici, bir idari uzman ve bir teknik uzman olmak üzere en az üç kişiden oluşur. Kişisel Veri Komitesinde görevli “TALATPAŞA TIP LABORATUVARI ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ“ çalışanlarının unvanları ve görev tanımları aşağıda belirtilmiştir:

     

     

     

     

     

     

     

    Unvan

    Görev Tanımı

    Kişisel Verileri Koruma Komitesi Yöneticisi

    Kanuna uyumluluk sürecinde yürütülen projelerde her türlü planlama, analiz, araştırma, risk belirleme çalışmalarını yönlendirmek; Kanun,  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ve Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası uyarınca yürütülmesi gereken süreçleri yönetmek ve ilgili kişilerce gelen talepleri karara bağlamakla yükümlüdür.

    KVK Uzmanı ( İrtibat Sorumlusu )

    (Teknik ve İdari)

    İlgili kişilerin taleplerinin incelenmesi ve değerlendirilmek üzere Kişisel Veri Komitesi Yöneticisine raporlanmasından; Kişisel Veri Komitesi Yöneticisi tarafından değerlendirilen ve karara bağlanan ilgili kişi taleplerine ilişkin işlemlerin Kişisel Veri Komitesi Yöneticisinin kararı uyarınca yerine getirilmesinden; saklama ve imha süreçlerinin denetiminin yapılmasından ve bu denetimlerin Kişisel Veri Komitesi Yöneticisine raporlanmasından; saklama ve imha süreçlerinin yürütülmesinden sorumludur.

    8.2. SAKLAMA VE İMHA NEDENLERİ